A webáruház működéséhez javascript szükséges.

Kérjük engedélyezze böngészőjében és a linkre kattintva töltse be újra a webáruház oldalát.

Webáruház

Rólunk

„Akkor igazi szerzetesek,
ha saját kezük munkájából élnek.”
Szent Benedek Regulája 48,8

kep01

Monasztikus életformánk Szent Benedek Reguláját követi. Ez az életszabály 540 körül született és mind a mai napig értékátadó. Az évszázadokon átívelő és időt álló életformát leginkább a közismert alappillér az „Imádkozzál és dolgozzál!” fémjelzi.

A 10-11. század fordulópontot jelentett a keresztény Európa történetében, a civilizáció újjáépítésében. Ekkor a benedeki életszabály hűséges és életszerű adaptálásából született meg a ciszterci életforma. Az „Imádkozzál és dolgozzál!” igényes egyszerűségben öltött testet.

Ugyanez az életforma hazánkban a 20. század közepén, 1955-ben, egészen sajátos körülmények között született meg közösségünkben. Az életeligazító, az „Imádkozzál és dolgozzál!”, ugyanaz maradt, de egészen más történelmi, társadalmi, politikai helyzetben kellett – és kell ma is – életre váltani és továbbadni. Rólunk bővebben a http://www.cisztercimonostor.hu/ oldalon olvashat.

Miért éppen lekvárt készítünk?

kep02

Saját részre és vendégeink számára mindig is készítettünk lekvárt, szörpöt. 2004-ben fogalmazódott meg bennünk az a gondolat, hogy fogjunk össze a környékünkön élő kiszolgáltatott helyzetbe került gyümölcstermelőkkel, akik a gazdasági életben bekövetkezett változások miatt nehéz helyzetbe kerültek. A megtermelt gyümölcsöt egyáltalán nem, vagy nagyon alacsony áron vették át tőlük. Sok családnak ezzel kérdésessé vált a megélhetése.

Tíz év tapasztalata alapján jelenleg:

kep03 kep04

Munkánkban elsősorban jelenlétünk minősége a fontos, a szeretetből és szolgálatból megszülető összefogás. A testvéri közösség, melyben élünk arra hívatott, hogy a szolidaritás útján ezzel a látható jellel vigye az igaz, jó, szép örömhírét mindazokhoz, akik termékeinkkel találkoznak.


Oldal tetejére© Ciszterci Nővérek, Kismaros